Blog

19 juni 2016

We vonden het weer eens tijd worden voor een blog... En tjonge, wat een belevenissen weer vandaag! Ten eerste: wat is Hoorn een mooie plaats en wat is het tof om in zo'n mooie plaats in zo'n mooi historisch pand een liedje als Molenliefde te mogen spelen! En wederom mochten we glimlachende gezichten zien en kinderen die lekker mee willen dansen. Daar doen we het voor!

Vooraf was wel weer lekker ff stressen. Ik (Arjen) had mijn optreedspullen (dus trommels, shakers, standaarden, overall en dat soort dingen) bij Mariska achtergelaten die week ervoor. Driekwart van de band was daar, dus ik ging er vanuit dat ze mijn spullen wel mee zouden nemen naar Hoorn. Maar niets van dat alles... en omdat er geen tijd meer was om op en neer te rijden, hebben we snel via via een djembé geregeld en heb ik maar met een shaker van Ruben gespeeld. Gelukkig is improvisatie aan mij wel besteed :-)

1 maart 2016

Mensen! We leven nog, jawel. Sterker nog: we zijn volop muzikaal actief. Want okay, we hebben best zin om nog meer op te treden (wil jij ons boeken? hier klikken), maar dat betekent niet dat we niks uitvoeren. We hebben als band alweer een paar nieuwe liedjes, en alweer een paar potentiële hits... die wil je horen.

Als je het dan toch over 'horen' hebt: we hebben weer twee live-opnames toegevoegd op de media-pagina. Kun je meteen meelezen wat we nu eigenlijk zingen... We hebben helaas nog te weinig live video-opnames... wordt aan gewerkt.

Enne... 3 van de vier leden van Overall & Nergens zijn met andere muziek bezig... muziek die jullie waarschijnlijk ook wel kunnen waarderen... dus hou in de gaten: Sense, Tiewrap en BLOOM ILLUSION!

21 oktober 2015

We delen natuurlijk heel graag hoe hip en interessant we wel niet zijn als band, dat we overall en nergens komen en optreden enzo. Maar het leven van een (beginnend) muzikant is vaak ook gewoon ZWAAR*! Keihard werken voor, zo nu en dan, een klein sprankje succes. Dus hierbij een eerlijke beschrijving van mijn (Mariska**) zaterdag.

Met een volgepropte auto (want ik had de geluidsinstallatie mee) eerst 1,5 uur rijden naar Zwolle. Het eerste uur rijden vind ik nooit zo'n probleem, maar dat laatste half uurtje begin ik geen zin meer te hebben en moet ik vaak ook plassen.

In Zwolle zou ik eerst nog 'even' wat koortjes inzingen voor Ruben (a.k.a. Sense) z'n album.

Omdat ik al eens eerder bij deze studio was geweest (wat gewoon een omgebouwde bouwkeet is) wist ik al dat er 1: geen wc is, en 2: ook geen koffie. Twee levensbehoeftes na een lange autorit...

Gelukkig wist ik ook dat er een tankstation om te hoek was, dus eenmaal aangekomen besloot ik daar eerst even heen te gaan. Voor een plas en een kop koffie (anders krijgt deze koffiejunk na een paar uur hoofdpijn).

Daarna gingen we 'even' wat laatste 'dingetjes' opnemen. Op zich ging dat prima en het was gezellig. Maar iedereen die Ruben een beetje kent weet inmiddels dat 'even' niet bestaat ;).

Onze Elmar was trouwens ook 'aanwezig' in de studio. Achter een laptop met een koptelefoon op. Eerst kijkend naar een film, wat later veranderde in een spel waar wild bij moest worden geklikt.

Een paar uur en een aantal ongeduldige telefoontjes van Arjen (met 'wanneer komen jullie nou') later moesten Elmar, Ruben, een gitaar en nog wat andere zooi bij mijn in de auto gepropt worden. Op weg naar Dalfsen. Gelukkig was dat maar 15 minuutjes rijden.

Daar (hongerig) aangekomen werden we vriendelijk welkom geheten en ik was blij dat er een goede tent en verlichting aanwezig was (want het optreden was buiten). Maar man o man wat was het KOUD. Hongerig en met trillende handen dan toch maar vast beginnen met het opzetten van het geluid... Gelukkig duurde het niet lang voor er tussendoor wat gegeten kon worden.

Toen we ein-de-lijk konden beginnen met het optreden was de sfeer gelukkig meteen goed! Ondanks de kou hebben we er volgens mij toch weer wat leuks van gemaakt! En om het contrast even de schetsen: Terwijl mijn tenen aan het bevriezen waren en mijn saxofoon van de kou niet meer te stemmen was zat de ene helft van ons publiek lekker om een kampvuurtje (dat net te ver van ons af stond) heen en de andere helft zong en juichte ons toe vanuit een HOTTUB!

Toen we klaar waren met het optreden, afbreken en opruimen moesten we snel weer weg omdat Ruben en Elmar de trein moesten halen (het was inmiddels ook al weer 23:00). Aan mij (als enige met een auto...) uiteraard de taak om ze bij het station af te zetten. Als laatste moest ik me gauw nog even omkleden in mijn 'private changing room' (de wc). Om vervolgens met bijna dichtvallende ogen nog 1,5 uur naar huis te rijden.

Over 'winst' of 'verdiensten' moet ik het maar niet hebben, want dat is er uiteraard niet bij. Maar oké, ik ben wél weer een leuk AVONTUUR RIJKER en daar doe ik het dan ook voor! Zolang je maar niet denkt dat ons leven 'glamorous' is! ;)

*Misschien moeten we Brigitte Kaandorp gaan coveren als O&N?
** De rest van de band is niet per definitie een zelfde mening toegedaan.

7 oktober 2015

We hebben het vaak over uitgestrekte horizonnen en vlak land... we hebben daarvan voldoende gezien afgelopen zaterdag! Lekker veel windmolens ook, al is dat niet per se het soort molens waarover we zingen in 'Molenliefde'. We kwamen aan bij de fantastische locatie www.koffiebarurk.nl... en de verzorging overtrof elke verwachting! Chapeau voor Urk FM en Koffiebar Urk! Ook hier weer was een gemengd publiek aanwezig, en het is elke keer weer fantastisch om te merken dat we zo'n breed publiek weten aan te spreken.

Iemand die ons een beetje kent, weet dat Ruben & Elmar eigenlijk altijd liftend naar optredens komen. Zo ook dit keer:

25 augustus 2015

Daar is ie dan: de officiële website én de nieuwe huisstijl van Overall & Nergens! Alles wat jij over ons zou willen weten, alles wat interessant is om te zien en horen vind je hier! Op deze plaats willen we je geregeld bijpraten over waar we mee bezig zijn.
Uiteraard zijn we deze vakantie lekker bezig geweest met uitrusten: Ruben & Elmar door lekker te liften, Arjen door in Schotland wild te kamperen en wandelen... en Mariska... die woont zo mooi en rustig, die heeft geen vakantie nodig ;-).

Uiteraard heeft ze wel even een festivalletje gepakt! Maar dat het vakantietijd is, wil niet zeggen dat Overall & Nergens niets doet! Naar het eerste deel van de noeste arbeid zit je nu te kijken... het andere deel krijg je te horen als je (weer) een optreden bezoekt!