Overall & Nergens - een vrolijke ode aan Nederland

Gitaar, percussie, sax en drie zangstemmen is alles wat Overall & Nergens nodig heeft om jong en oud te vermaken. Met aanstekelijke meezingers en protestraps zet Overall & Nergens je op een grappige manier aan het denken over ons kikkerland. Een glimlach gegarandeerd!

Ruben en Arjen ontmoetten elkaar een jaar of 10 geleden via internet en werden vrienden. Ook destijds werden er al wat muzikale projectjes samen opgezet, maar pas in 2014 kwam het tot een samenwerking in een live act. Overall & Nergens ontstond als live-project toen Arjen zijn solo-album IK [HARTJE] NL live uit wilde voeren.

Het lag voor de hand dat Elmar, Rubens huisgenoot en gitarist, ook mee zou helpen. Als laatste voegde gezamenlijke vriendin Mariska Kalma zich bij het gezelschap, waarmee de chemie weer een totaal nieuwe boost kreeg. Er werd een try-out concert gegeven, en de reacties waren zo enthousiast dat een vervolg niet kon uitblijven. In het repertoire zijn een aantal (totaal anders klinkende) versies van het album IK (HARTJE) NL te vinden, maar al snel werd besloten ook liedjes van Ruben uit te voeren. Later zijn er gezamenlijk geheel nieuwe liedjes geschreven. Het was duidelijk dat het iets veel groters werd... Overall & Nergens.

Ruben weet iedereen in zijn enthousiasme mee te krijgen. Hij is degene die van die zanglijntjes verzint die in je kop blijven hangen... Ruben maakt al zijn hele leven muziek. In eerste instantie was het vooral hiphop wat de klok sloeg, maar toen hij gitaar leerde spelen kwamen er al snel singer-songwriter-achtige liedjes. En oh, Ruben houdt er ook een solo-carrière op na... binnenkort brengt hij als rapper Sense een album uit.

Mariska is zo iemand die je wegblaast met haar stem. Voeg daarbij een scheut charisma-van-heb-ik-jou-daar en je snapt waarom de mannen Mariska zo graag in de band wilden hebben. Bleek ze ook nog saxofoon te spelen en het talent te hebben om solo's te schrijven. Daarnaast maakt ze samen met haar man trip hop / ambient onder de naam BLOOM ILLUSION, waarmee ze in het najaar van 2016 twee singles uitbrengt.

Elmar is de rustige rots in de branding. Dankzij hem heerst er nooit hysterie in de band. Hij is degene die altijd en overal leuke riffjes zit te bedenken. En zo verzint hij de hooks die de liedjes tot hits maken.

Arjen voegt groove toe en accentueert de dynamiek in de liedjes. Maar bovenal doet hij wat hij het best kan: gangmaken. Oh ja, hij schrijft meer songteksten dan de band waarschijnlijk ooit uit zal voeren. En ook hij heeft een muzikaal solo-alias: Tiewrap. Ook lounge, maar dan elektronische composities.